Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sérült vagy beteg gyerek a családban képes leírás - Család.tlap.hu
részletek »

Sérült vagy beteg gyerek a családban - Család.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csalad.tlap.hu » Sérült vagy beteg gyerek a családban
Keresés
Találatok száma - 7 db
 Drogos gyerek a családban

Drogos gyerek a családban

Nem is olyan rég történt egy lakótelepi általános iskolában, hogy egy negyedikes kisfiú rosszul lett. Orvost hívtak hozzá, aki hamar - és meglepve -, megállapította, hogy a gyerek be van lőve. Tízévesen. Sem a pedagógusok, sem a szülők, de még az orvosi személyzet sem akarta elhinni, hogy ez megtörténhetett

Apák futása  avagy sérült gyerek a családban

Apák futása avagy sérült gyerek a családban

A fogyatékosság, legyen az mentális vagy fizikai, nem az a dolog, amire bárki is vágyott volna. A környezetnek kényelmetlenséget okoz, a család rendjét felborítja. Az anya gyakran a sérült gyermek születése után is hasonló szimbiózisban él magzatával, mint az első 9 hónapban

Beteg gyerek a családban

Beteg gyerek a családban

A beteg gyerekek történetei mindig megrázóan hatnak, rákos fiatalokról szóló híreket általában sokkal nehezebben emésztenünk meg, még akkor is, ha kívülállók vagyunk, nem hozzátartozók. A tragikus gyereksorsokat nagyon nehéz elfogadnunk, de milyen lehet a körülöttük élő családtagoknak a sorsa és szerepe?

Ételallergiás gyermek a családban - és azon kívül

Ételallergiás gyermek a családban - és azon kívül

Az óvodába, iskolába kerülő ételallergiás gyermekek étkeztetése külön figyelmet igényel. Mire ügyeljen a szülő, ha a gyermek speciális igényei miatt a menza nem jelent megoldást?Egyre több gyermeket érint Az ételallergiások száma gyermekek körében a legmagasabb, megközelítőleg 6-7 százalék. A legismertebb allergén a tej, tojás, szója, hal, eper és mogyoró.

Sérült gyerek a családban

Sérült gyerek a családban

A fogyatékosság szó a gyógypedagógia alapfogalma. Gyermekeknél azt a tulajdonságot, vagy tulajdonságcsoportot jelenti, amitől speciális szükséglete keletkezik a gyógypedagógiai ellátásra. Születés előtti, szülés közbeni károsodás vagy a korai életszakaszban lezajlott betegség után fennmaradt, orvosi beavatkozással már nem befolyásolható állapot.

Sérült gyerek a családban: a gyász és a túlélés stációi

Sérült gyerek a családban: a gyász és a túlélés stációi

A speciális nevelést igénylő gyerekek születése legtöbbször derült égből villámcsapásként éri a szülőket. Pszichológus és egy édesanya mesélnek róla, mi lendítheti át a kezdeti kétségbeesés okozta családi válságon, a gyermek iránti haragon az ilyen helyzetbe került szülőket.

Tartósan beteg gyermek a családban

Tartósan beteg gyermek a családban

Minden nő és férfi természetes vágya, hogy amikor elérkezik az ideje, egészséges gyermeke szülessen, akit a lehető legtovább, a lehető legoptimálisabb módon terelget az önálló, felnőtt élet felé. A vágy tehát mindenkiben azonos, ám a beteljesülés sajnos nem minden esetben adatik meg.

Tuti menü