Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Problémás helyzetek képes leírás - Család.tlap.hu
részletek »

Problémás helyzetek - Család.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csalad.tlap.hu » Problémás helyzetek
Keresés
Találatok száma - 12 db
3 tipikus családi probléma a szülés után

3 tipikus családi probléma a szülés után

Bizonyára nem újdonság, hogy a kilenc hónapig várt gyermeked megszületése elementáris hatást gyakorol rád és párodra, hiszen onnantól kezdve egész egyszerűen minden megváltozik. A változások olyan mértékűek, hogy - az újszülöttel családdá egészült - párkapcsolatotokban az addigi szerepek hirtelen gyökeresen átalakulnak: te immáron anyaként éled életed, míg párod apának neveztetik. Igen, csak neveztetik!

Anyai depresszió

Anyai depresszió

A rossz anyagi körülmények között élő anyák depressziója elhúzódhat szülés után és krónikus állapottá válhat - derült ki a Yale Egyetem Orvosi Karának kutatói által közzétett új tanulmányból. A tudósok szerint a tünetek már rövid kezelést követően javulhatnak.

Az alkoholista család

Az alkoholista család

Az alkoholizmus függőségi betegség, amely gyakran előfordul a családban, mint a házastársak egyikének a 'túlzott mértékű alkoholfogyasztásának' a következménye. Nem ritka jelenség az olyan család ahol mindkét házastárs iszik. Az ilyen családra mondhatjuk, hogy beteg család. Az utóbbi években emelkedett az alkoholista nők száma és ez természetesen aggasztó tény.

Az internetfüggőség az egész család problémája

Az internetfüggőség az egész család problémája

Ha valaki sok időt tölt a számítógép előtt, az a legfontosabb kérdés, hogy miért ül ott annyit, milyen hiányt igyekszik pótolni ezzel a tevékenységgel? A családterápia szempontjából ez olyan zavart jelent a rend szerben, amit a családnak valahogyan meg kell oldania. Egy jól működő család rugalmasan áll a kérdéshez, és megpróbálja pótolni ezt a hiányt. Ez lenne az ideális megoldás, de persze nagyon ritkán fordul elő.

Családállítás a problémák megoldására

Családállítás a problémák megoldására

Az egyéni és csoportos családállítás egyre népszerűbb kis hazánkban, mint ahogy az is, hogy betegségeink lelki okokra vezethetők vissza. Tudtad, hogy az emberi psziché mindössze 10 %-a tudatos és a maradék 90 % tudattalan? Így már kevésbé csodálkozunk azon, hogy sokszor azt sem tudjuk mire miért reagálunk úgy, ahogy éppen reagálunk. A családállítás módszerével olyan problémákon tudunk segíteni mint pl a meddőség, párkapcsolati és emberi kapcsolatok, egészségügyi és anyagi problémák és még sorolhatnám. Ha úgy érzed, megrekedtél, ha olyan problémát sodort eléd az élet, amit nem tudsz megoldani egyedül, akkor gyere és oldjuk meg együtt!

Csonka családok, problémás gyerekek

Csonka családok, problémás gyerekek

A csonka családokban nevelkedő gyerekek nagyobb valószínűséggel lesznek viselkedési zavarosak, mint azok, akik az apjukkal és anyjukkal együtt nevelkednek - mutatnak rá kutatók, akik brit fiatalok körében az eddigi legátfogóbb tanulmányt készítették. A kutatók 13 500 gyerek életkörülményeit vizsgálták, közöttük teljes családban élőket és olyanokat is, akik az apjukkal vagy az anyjukkal élnek.

Dr. Pazicski Fruzsina (Szentendre)

Dr. Pazicski Fruzsina (Szentendre)

Felkészült, talpraesett, naprakész ügyvédet keres? Akkor a lehető legjobb helyen jár! Ügyvédi irodánk rendelkezésére áll család-, társasági-, kártérítési,- ingatlan,- és bűntetőjogi ügyekben.Kiemelt szakterületünk a családjog, azon belül is a válás, a gyermektartás meghatározása, valamint a gyermekelhelyezés lebonyolítása tartozik főbb tevékenységeink közé.Akár eeti konzultációról van szó, akár teljes eljáráson való jogi közreműködésre van szüksége, keressen bátran! Magánszemélyek és cégek részére is rendelkezésre állunk, legyen szó rövidebb, illetve hosszútávú megbízásról! Kérdéseire választ kaphat weboldalunkon, valamint felveheti velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

Ha meglazul a családban egy csavar

Ha meglazul a családban egy csavar

A családban adódó, megoldhatatlannak tűnő esetekben sokszor elkelne a szakszerű segítség. Hová forduljunk, ha úgy érezzük, otthon egyre több a vita, mindenki mást akar, nem értjük egymást, és úgy érezzük darabokban a családunk? A családterápia segíthet.

Karácsony problémás gyerekkel

Karácsony problémás gyerekkel

A téli szünidő és az ünnepek leginkább arról szólnak, hogy a boldog család együtt tölti békében, szeretetben az idejét. Ha azonban problémás gyermek is van a családban, akkor a karácsony minden lesz, csak boldog és békés nem. Íme, 6 olyan tipp, mely segíthet átvészelni az ünnepeket.

Hirdetés
Lélekfonó családterápia

Lélekfonó családterápia

A családterápiás konzultáció keretében lehetőség nyílik a családban felszínre bukkanó érzelmi feszültségek feltárására és enyhítésére. Segít felfedni az elakadások mögött rejlő kommunikációs beidegződéseket, feltárhatóvá válnak a múltban személyiségre rakódott mintázati sajátosságok. A pár, vagy család, saját életének szakértőjévé válik. Ha úgy érzi szüksége van tanácsadásra, keressen bizalommal: Lélekfonó családterápiás konzultáció. Ha a hétköznapok harmonikus életvitelét megzavaró tényezők között bármelyiket tapasztalja, akkor várom jelentkezését, hiszen segíthet az életvezetési tanácsadás. Ha azt érzi, hogy állandósuló nyomott hangulat, állandó fáradtság, kimerültség érzés, életvezetési nehézségek, családi konfliktusok, folyamatos feszültséget, stresszt okoznak, keressen bátran, szívesen segítek.

Magatartászavar és beilleszkedési zavarok

Magatartászavar és beilleszkedési zavarok

A magatartászavarok megjelenési formái és okai igen változatosak lehetnek. Oka lehet közvetlenül az idegrendszer súlyos éretlensége, mint például a hipermotilitás esetében. Kialakulhat másodlagos tünetként, mintegy ráépülve a tanulási nehézségekre. Ilyenkor a gyerek az állandó stresszt és kudarcot okozó helyzeteket igyekszik elkerülni, például bohóckodással, hisztivel, vagy a társai ellen irányuló agresszióval.

Párkapcsolati problémák okai

Párkapcsolati problémák okai

Melyek azok az okok, melyek a legtöbb párkapcsolati problémát eredményezik? A párkapcsolati konfliktusok legjelentősebb okai a kapcsolatba belépő szerető, az alkohol, az anyagi problémák, a családi élettől való távolmaradás. De a kezdet teljesen más, hogyan jut el idáig a kapcsolat? Mit lehet tenni, ha tudjuk, hogy baj van?

Tuti menü