Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nagyszülők képes leírás - Család.tlap.hu
részletek »

Nagyszülők - Család.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csalad.tlap.hu » Nagyszülők
Keresés
Találatok száma - 9 db
A családban a nagyszülő szerepe

A családban a nagyszülő szerepe

A család összetétele és nagysága döntően meghatározza a család életét. (Persze nem csak ez!) Hagyományos értelemben van 1-3 esetleg 4 gyerek, 2 szülő és 4 nagyszülő. Ezen felül a távolabbi rokonok, akik több-kevesebb szerepet játszanak unokáink életében. Ha ez így van és mindenki szeret mindenkit, még akkor is rendkívül sok a konfliktus lehetőség.

A gyerekek kényeztetése a nagyszülők által

A gyerekek kényeztetése a nagyszülők által

alaki azt mondta, hogy a nagyszülők jobban szeretik az unokáikat, mint saját gyerekeiket. Éppen ezért, a tőlük telhető legtöbbet megtesznek, hogy minél többet tudjanak adni nekik, sokszor még annál is többet.

A nagyszülő a hosszú élet titka - Így hatnak az idősek a fiatalab

A nagyszülő a hosszú élet titka - Így hatnak az idősek a fiatalab

Az unoka és a nagyszülők között optimális esetben különleges kapcsolat alakul ki. Köszönhető ez annak is, hogy részben sokszor ők bizonyulnak engedékenyebbnek, és hajlamosak az elkényeztetésre, ami az unoka számára fiatalkorából fakadóan nagy dolognak számít.

A nagyszülő szerepe a gyermeknevelésben

A nagyszülő szerepe a gyermeknevelésben

Nagyszülőnek lenni eredetileg magától értetődő szerep. Amikor a generációk együtt éltek, akkor nagyszülőnek lenni annyit jelentett: betakarítják az őszi termést. Egy hosszú, kemény munkával és sok lemondással járó élet jutalma volt az unoka. Az öregedő, megfáradt nagymama és nagypapa egyre kevésbé vette ki a részét a megélhetési tevékenységből, ezt a feladatot a gyermekeik vették át, a nagyszülők élettere pedig egyre szűkült.

Ha válnak a nagyszülők

Ha válnak a nagyszülők

Nem könnyű felnőttként sem a váló szülők gyerekének szerepét játszani.. Vajon hogyan lehet ilyenkor okosan viselkedni, s minél kevesebb veszteséggel újraépíteni családi életünk kereteit? Néhány hónapos volt a kisbabám, amikor a szüleim évtizedes se veled, se nélküled kapcsolat után végleg szakítottak.

Nagyszülő is születik

Nagyszülő is születik

Az első gyermek születésével átalakulnak a családban a szerepek, intenzív változás áll be a rendszerben. Az egykori szülők nagyszülők lesznek, akik szívesen lépnek akcióba, hogy irányítsák az újdonsült családot. Márpedig a határokat újra kell tárgyalni.

Nagyszülők a családban

Nagyszülők a családban

A nagyszülői szerep eltér a szülői szereptől. Nemcsak a felelősség, hanem a feladatok is mások. A nagyszülők jelenléte nagyon sok örömöt jelenthet a családnak, de ha a kapcsolat nem úgy alakul, bizony bánatot is. Pécsi Ildikóval, Dékány Saroltával, Kassai Ilonával és meglepetés férfi vendégünkkel beszélgetünk arról, milyen is nagyszülőnek lenni.

Nagyszülők és unokák

Nagyszülők és unokák

Még néhány évtizeddel ezelőtt is az volt az általános, hogy a nagyszülők általában szoros kapcsolatot ápoltak a család tagjaival (és viszont) és az unokák tisztelettel kezelték őket, hiszen a szülőktől is azt látták: meg kell becsülni az idősebbeket. De ma mi a helyzet?...

Szülők vs. nagyszülők - nagy meccs

Szülők vs. nagyszülők - nagy meccs

Azt mondják, a szülők arra vannak, hogy neveljék a gyerekeket, a nagyszülők meg arra, hogy elkényeztessék. Ez persze sarkított gondolat, ám valljuk be, van benne némi igazság, hiszen ilyenkor a nagymamák-és papák hátradőlhetek, mivel a feladat neheze nem az ő vállukra hárul, így rendszerint ők az engedékenyebbek és a lazábbak.

Tuti menü