Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Család linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Család képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: csalad.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 98 db
 Az apa-fiú kapcsolat hatással van a felnőttkori stresszre

Az apa-fiú kapcsolat hatással van a felnőttkori stresszre

Azok a férfiak, akiknek gyermekkorukban rossz kapcsolatuk volt az édesapjukkal, a mindennapos stresszhelyzetekre érzékenyebben reagálnak - állítja egy új tanulmány. Az apa-fiú kapcsolat hihetetlenül erős hatással van arra, hogy a kisfiúk hogyan élik meg a mindennapokat. Ha ez a viszony egészséges, egyfajta védelmet nyújt a kisgyermeknek - állítja Melanie Mallers, a Kaliforniai Egyetem docense.

 Drogos gyerek a családban

Drogos gyerek a családban

Nem is olyan rég történt egy lakótelepi általános iskolában, hogy egy negyedikes kisfiú rosszul lett. Orvost hívtak hozzá, aki hamar - és meglepve -, megállapította, hogy a gyerek be van lőve. Tízévesen. Sem a pedagógusok, sem a szülők, de még az orvosi személyzet sem akarta elhinni, hogy ez megtörténhetett

 Ranschburg Jenőt kérdeztük, hogy élik meg a válást a gyerekek

Ranschburg Jenőt kérdeztük, hogy élik meg a válást a gyerekek

A gyerekek elkeseredése és depressziója a szülők válása miatt komolyan befolyásolhatja a tanulmányi eredményt és a teljesítőképességet. Szélsőséges változások figyelhetők meg a kicsik érdeklődési köreit tekintve is: könnyen lehet, hogy az, amiért korábban olthatatlanul lelkesedtek, egyik pillanatról a másikra hidegen hagyja őket, hogy a nagyétkűek hirtelen étvágytalanná válnak, vagy a rossz evők mértéktelen falánkságba kezdenek.

3 tipikus családi probléma a szülés után

3 tipikus családi probléma a szülés után

Bizonyára nem újdonság, hogy a kilenc hónapig várt gyermeked megszületése elementáris hatást gyakorol rád és párodra, hiszen onnantól kezdve egész egyszerűen minden megváltozik. A változások olyan mértékűek, hogy - az újszülöttel családdá egészült - párkapcsolatotokban az addigi szerepek hirtelen gyökeresen átalakulnak: te immáron anyaként éled életed, míg párod apának neveztetik. Igen, csak neveztetik!

A család az emberiség kincse

A család az emberiség kincse

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) szervezésében első alkalommal rendeztek európai katolikus-ortodox fórumot december 11. és 14. között Trentóban. A találkozón a katolikus és az ortodox egyház összesen harminc képviselője vett részt Európa minden tájáról, az Uraltól az Atlanti-óceánig. A tanácskozáson részt vett Erdő Péter bíboros, a CCEE elnöke.

A család fórum

A család fórum

Ez egy kicsit jellemző a korosztályunkra, meg inkább a mi szüleinkére, hogy az élet értelmét a 'gyerekekért élni'- ben látták.. Szerintem nem a gyerekekért, de a gyerekekkel kell élni az életünket. Neked a Te életedet kell élni - és Magad szerint berendezni.. Egy kicsit úgy vagyunk ezzel mint aki függőségben szenved. Annyira megszoktuk a 'gyerekekért' életet, hogy nem tudjuk nélkülük teljesnek elképzelni a miénket...

A család kialakulása, a családformák történelmi változásai

A család kialakulása, a családformák történelmi változásai

A család emberi közösség, a társadalmi együttélés alapsejtje, legkisebb egysége; a társadalom fejlődésének függvénye, a rokonok kapcsolatának történelmileg változó formája, amely változásában követi a társadalmi viszonyok alakulását. Eredeti jelentése mellett sokfajta fogalomkör meghatározására is szolgál. Alapjelentése a mindennapi szóhasználatban: a szülő(k), a gyerek(ek) és legközelebbi hozzátartozóik közössége.

A család szerepe a mindennapjainkban

A család szerepe a mindennapjainkban

A családtagoknál gyakran probléma, hogy nem megfelelően kommunikálnak egymással, nem fogalmazzák meg nyíltan gondolataikat, nem beszélik meg egymással gondjaikat, érzéseiket - a feszültségek egyre csak halmozódnak... A kommunikációs problémákhoz pedig szorosan kapcsolódnak a pszichoszomatikus zavarok is, melyeknek kialakulásában a kutatók nagy jelentőséget tulajdonítanak az anya-gyerek kapcsolatnak.

A családban a nagyszülő szerepe

A családban a nagyszülő szerepe

A család összetétele és nagysága döntően meghatározza a család életét. (Persze nem csak ez!) Hagyományos értelemben van 1-3 esetleg 4 gyerek, 2 szülő és 4 nagyszülő. Ezen felül a távolabbi rokonok, akik több-kevesebb szerepet játszanak unokáink életében. Ha ez így van és mindenki szeret mindenkit, még akkor is rendkívül sok a konfliktus lehetőség.

Hirdetés
A gyerek helye a családban

A gyerek helye a családban

Minap egy amerikai dokumentum filmben egy anyát mutattak be, aki gyógyszerfüggőségtől szenvedett. Sem a férje, sem a kisfia nem tudtak érdemben segíteni neki. Az édesanya hol jobban volt, hol mélyponton. Egy ilyen mélyponton amikor az anyuka megtudta, hogy fia a másik szobában sír miatta, úgy döntött, hogy megbeszéli kisfiával a helyzetüket.

A gyerekek életkori sajátosságai 6-12 éves korig

A gyerekek életkori sajátosságai 6-12 éves korig

A hatodik életév fordulópont a gyermek életében. Fizikai és értelmi fejlődése egyenletes. Nincsenek feltűnő, gyors változások annak ellenére, hogy testalkatában, képességeiben, kapcsolataiban jelentős változáson megy át. Ideje nagy részét a családjától távol tölti, önállósága növekszik, szoros barátságokat alakít ki. Más időszakokhoz viszonyítva nagyobb hajlandóságot mutat a szabályok és a felnőttek kívánságainak elfogadására.

A gyerekek kényeztetése a nagyszülők által

A gyerekek kényeztetése a nagyszülők által

alaki azt mondta, hogy a nagyszülők jobban szeretik az unokáikat, mint saját gyerekeiket. Éppen ezért, a tőlük telhető legtöbbet megtesznek, hogy minél többet tudjanak adni nekik, sokszor még annál is többet.

A gyermek fejlődésének jellemzői

A gyermek fejlődésének jellemzői

- Az ember a legéretlenebb születése pillanatában, a leghosszabb fejlődési folyamaton megy át. A törzsfejlődés minél magasabb fokán áll egy szervezet, annál bonyolultabb idegrendszerrel rendelkezik, és annál hosszabb idő alatt válik éretté. A fejlődés egész életen keresztül folytatódik: - testi fejlődés - perceptuális fejlődés - hallás, látás változásai - kognitív fejlődés (gondolkodás, nyelvi képességek, emlékezet) - személyiség és társas kapcsolatok fejlődése

A kisgyermek lelki fejlődése, a korai anya-gyermek kapcsolat

A kisgyermek lelki fejlődése, a korai anya-gyermek kapcsolat

Napjainkban gyermekünk testi fejlődése mellett lelki fejlődésére is nagy hangsúlyt fektetünk. Cikksorozatomban szeretném bemutatni, hogyan alakul egy gyermek lelki alkata, anya és gyermeke kapcsolata a csecsemőkortól a kisgyermekkorig. Rámutatok a kihívást jelentő életkori sajátosságokra, és igyekszem feltárni az adott jelenség okait, vázolni a megoldási lehetőségeket.

A középső gyerek szindróma

A középső gyerek szindróma

Akik három vagy annál több gyereket nevelnek, tudják, a középső gyerek szindróma létező, valós jelenség, amely éveken át megkeserítheti az érintettek életét. A születési sorrend - szakemberek szerint - egyébként is meghatározó lehet a későbbi életút alakulásában, de különösen nehéz és valóban személyiségformáló erővel bír, ha valaki a középső helyre szorul.

A nagykorú iskolások után is jár a családi kedvezmény

A nagykorú iskolások után is jár a családi kedvezmény

A nagykorúvá vált, de még közoktatásban tanuló fiatalok után is igényelhető a családi kedvezmény, amíg be nem töltik a 20. életévüket - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára csütörtökön.

A nagyszülő a hosszú élet titka - Így hatnak az idősek a fiatalab

A nagyszülő a hosszú élet titka - Így hatnak az idősek a fiatalab

Az unoka és a nagyszülők között optimális esetben különleges kapcsolat alakul ki. Köszönhető ez annak is, hogy részben sokszor ők bizonyulnak engedékenyebbnek, és hajlamosak az elkényeztetésre, ami az unoka számára fiatalkorából fakadóan nagy dolognak számít.

Tuti menü