Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Családi kedvezmények képes leírás - Család.tlap.hu
részletek »

Családi kedvezmények - Család.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csalad.tlap.hu » Családi kedvezmények
Keresés
Találatok száma - 7 db
A nagykorú iskolások után is jár a családi kedvezmény

A nagykorú iskolások után is jár a családi kedvezmény

A nagykorúvá vált, de még közoktatásban tanuló fiatalok után is igényelhető a családi kedvezmény, amíg be nem töltik a 20. életévüket - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára csütörtökön.

Családi pótlék és utalás

Családi pótlék és utalás

Az állam havi rendszerességgel hozzájárul a gyermek neveléséhez, iskoláztatásával járó költségekhez családi pótlék formájában. Néhány éve a családi pótlék elnevezést két részre bontották, aminek következtében a nevelési ellátás vagy az iskoláztatási támogatás képezi a családi pótlék fogalmát: attól függően jár a családi pótlék egyik vagy másik típusa, hogy a gyermek elérte-e már a tanköteles kort, vagy még nem. A csalűádi pótlék folyósítása úgy működik, hogy a családi pótlékot utólag, legkésőbb a tárgyhónapot követő hónap 3. munkanapjáig utalják el. Azonban ha ez a 3. nap hétvégére, vagy munkaszüneti napra esik, akkor tolódik a családi pótlék utalása, kézbesítése, és csak ezt követően érkezik meg az összeg.

Családikedvezmény-kalkulátor

Családikedvezmény-kalkulátor

A Családikedvezmény-kalkulátor segítségével kiszámolhatja, hogy 2014. évtől milyen összegű családi kedvezményt, illetve családi járulékkedvezményt tud havonta a rendszeres bérjövedelméből érvényesíteni. A kedvezményt minden jogosultsági hónapban érvényesítheti, amennyiben Ön jogosultnak tekinthető

Családos kedvezmény - már egy gyermektől!

Családos kedvezmény - már egy gyermektől!

Akciónk keretén belül kedvezményes árú jegyet válhat Ön is, amennyiben gyermekével együtt utazik. Az akció ideje alatt már egy gyermekkel történő utazás esetén is 33%-os kedvezmény igénybevételére jogosult egy vagy két felnőtt kísérő.

Ingyenes tankönyvellátás

Ingyenes tankönyvellátás

Ki után nem vehető igénybe a normatív kedvezmény? A gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő - nevelőszülőnél, gyermekotthonban, vagy más bentlakásos intézményben nevelkedő - ideiglenes hatállyal elhelyezett, átmeneti vagy tartós nevelésbe vett tanuló után

Kedvezmény - Összevont adóalapot csökkentő családi kedvezmény

Kedvezmény - Összevont adóalapot csökkentő családi kedvezmény

A családi kedvezmény - az ezt érvényesítő magánszemély összevont adóalapját csökkenti. MÉRTÉKE: az eltartottak lélekszámától függően - KEDVEZMÉNYEZETT ELTARTOTTANKÉNT ÉS JOGOSULTSÁGI HÓNAPONKÉNT a) EGY ÉS KETTŐ ELTARTOTT esetén 62 500 forint, b) HÁROM, ÉS MINDEN TOVÁBBI ELTARTOTT ESETÉN 206 250 forint.

Óvodáztatási támogatás

Óvodáztatási támogatás

Rendszeres óvodába járásnak minősül, ha - a gyermek az óvodai nyitvatartási napokon naponta legalább 6 órát az óvodában tartózkodik, és - a szülő által a nevelési -oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. (VI. 8) MKM. Rendelet 20 § (2) bekezdésének a) pontja szerint igazolt és igazolatlanul mulasztott napok száma együttesen nem haladja meg a munkanapokra eső óvodai nevelési napok 25% azzal, hogy a mulasztásból tíz napot július-augusztus hónapokban a 25% megállapításnál figyelmen kívül kell hagyni.

Tuti menü