Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A család képes leírás - Család.tlap.hu
részletek »

A család - Család.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csalad.tlap.hu » A család
Keresés
Találatok száma - 8 db
A család az emberiség kincse

A család az emberiség kincse

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) szervezésében első alkalommal rendeztek európai katolikus-ortodox fórumot december 11. és 14. között Trentóban. A találkozón a katolikus és az ortodox egyház összesen harminc képviselője vett részt Európa minden tájáról, az Uraltól az Atlanti-óceánig. A tanácskozáson részt vett Erdő Péter bíboros, a CCEE elnöke.

A család kialakulása, a családformák történelmi változásai

A család kialakulása, a családformák történelmi változásai

A család emberi közösség, a társadalmi együttélés alapsejtje, legkisebb egysége; a társadalom fejlődésének függvénye, a rokonok kapcsolatának történelmileg változó formája, amely változásában követi a társadalmi viszonyok alakulását. Eredeti jelentése mellett sokfajta fogalomkör meghatározására is szolgál. Alapjelentése a mindennapi szóhasználatban: a szülő(k), a gyerek(ek) és legközelebbi hozzátartozóik közössége.

A család szerepe a mindennapjainkban

A család szerepe a mindennapjainkban

A családtagoknál gyakran probléma, hogy nem megfelelően kommunikálnak egymással, nem fogalmazzák meg nyíltan gondolataikat, nem beszélik meg egymással gondjaikat, érzéseiket - a feszültségek egyre csak halmozódnak... A kommunikációs problémákhoz pedig szorosan kapcsolódnak a pszichoszomatikus zavarok is, melyeknek kialakulásában a kutatók nagy jelentőséget tulajdonítanak az anya-gyerek kapcsolatnak.

Babanet

Babanet

A Babanet.hu a terhesség tervezési időszakától a gyermek 3 éves koráig találnak fontos és hasznos információkat olvasóink. Oldalunk Magyarország legrégebbi családi portálja gyerekeket tervezőknek, váróknak és nevelőknek! A Babaneten új rovatokat indítottunk, ahol a divattal, diétával, szépségápolással, lakberendezéssel is foglalkozunk. Különböző keresőket, kalkulátorokat is találhatnak a babavárással kapcsolatban. Oldalunk hosszú évek óta legnépszerűbb rovata a Társalgó, ahol kismamák és anyukák osztják meg, és beszélhetik meg kérdéseiket, örömüket, gondjaikat.

Családtámogatási ellátások

Családtámogatási ellátások

Családtámogatási ellátások gyűjtőfogalom, mely magába foglalja a következő ellátásokat: - anyasági támogatás - családi pótlék (nevelési ellátás/iskoláztatási támogatás) - gyermekgondozási segély - GYES - gyermeknevelési támogatás - GYET

Íme a tipikus magyar család: csonka, panellakó és eladósodott

Íme a tipikus magyar család: csonka, panellakó és eladósodott

Nem tagadhatjuk, hogy a családnak különleges szerepe van a társadalmi viszonyok újratermelésében, hiszen generációkon keresztül örökíti át értékeit, normáit, viselkedési szabályait. Az pedig, hogy az embereknek a család fontosabb a munkánál vagy az egyéb társas kapcsolatoknál, több hazai demográfiai és szociológiai felmérésből is kiderült. Ezt nemcsak a házasságban élők, hanem az egyedülállóak is alátámasztották.

Love4me online társkereső

Love4me online társkereső

Love4me online társkereső. Miért érdemes csatlakozni? Csatlakozz, ha egyedülálló vagy, aki barátságot, szerelmet, romantikát, netán a házasságot keresi. Találkozz és randevúzz ingyen! Oldalunkon láthatód a profilokat képekkel, az online chat-et, és mindössze 5 perc az egyszerű regisztrációs folyamat. Légy része valami újnak. Mit veszíthetsz? ! Regisztrálj most, a Love4me.hu ingyenes társkereső weboldalra! Társkeresés gyorsan, egyszerűen és hatékonyan, ingyen. Online társkereső oldalunk biztosítja a keresési lehetőséget, és remélhetőleg segít megtalálni, még akkor is, ha a keresett személy messzebb van tőled ebben a pillanatban. A Love4me weblapon találhatsz kapcsolatokat, barátokat, lelki társakat, vagy akár életed párját is.

Nevelőszülő

Nevelőszülő

Sokan, amikor a nevelőszülőségről beszélnek, akkor csak a nevelőszülőkre gondolnak, pedig a nevelőszülők családja éppúgy kiveszi a feladatokat a gyermekek neveléséből, mint maguk a nevelőszülők. Éppen ezért a gyermekvédelemben hagyományosan nevelőszülői családokról beszélünk, amikor a nevelőszülőségre gondolunk. A nevelőszülők házas, vagy élettársa, a szüleik, vagy éppen a saját gyermekeik ugyanúgy családi közeget jelentenek a gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekeknek, mint maguk a nevelőszülők.

Tuti menü