Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A család képes leírás - Család.tlap.hu
részletek »

A család - Család.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csalad.tlap.hu » A család
Keresés
Találatok száma - 5 db
A család az emberiség kincse

A család az emberiség kincse

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) szervezésében első alkalommal rendeztek európai katolikus-ortodox fórumot december 11. és 14. között Trentóban. A találkozón a katolikus és az ortodox egyház összesen harminc képviselője vett részt Európa minden tájáról, az Uraltól az Atlanti-óceánig. A tanácskozáson részt vett Erdő Péter bíboros, a CCEE elnöke.

A család kialakulása, a családformák történelmi változásai

A család kialakulása, a családformák történelmi változásai

A család emberi közösség, a társadalmi együttélés alapsejtje, legkisebb egysége; a társadalom fejlődésének függvénye, a rokonok kapcsolatának történelmileg változó formája, amely változásában követi a társadalmi viszonyok alakulását. Eredeti jelentése mellett sokfajta fogalomkör meghatározására is szolgál. Alapjelentése a mindennapi szóhasználatban: a szülő(k), a gyerek(ek) és legközelebbi hozzátartozóik közössége.

A család szerepe a mindennapjainkban

A család szerepe a mindennapjainkban

A családtagoknál gyakran probléma, hogy nem megfelelően kommunikálnak egymással, nem fogalmazzák meg nyíltan gondolataikat, nem beszélik meg egymással gondjaikat, érzéseiket - a feszültségek egyre csak halmozódnak... A kommunikációs problémákhoz pedig szorosan kapcsolódnak a pszichoszomatikus zavarok is, melyeknek kialakulásában a kutatók nagy jelentőséget tulajdonítanak az anya-gyerek kapcsolatnak.

Családtámogatási ellátások

Családtámogatási ellátások

Családtámogatási ellátások gyűjtőfogalom, mely magába foglalja a következő ellátásokat: - anyasági támogatás - családi pótlék (nevelési ellátás/iskoláztatási támogatás) - gyermekgondozási segély - GYES - gyermeknevelési támogatás - GYET

Íme a tipikus magyar család: csonka, panellakó és eladósodott

Íme a tipikus magyar család: csonka, panellakó és eladósodott

Nem tagadhatjuk, hogy a családnak különleges szerepe van a társadalmi viszonyok újratermelésében, hiszen generációkon keresztül örökíti át értékeit, normáit, viselkedési szabályait. Az pedig, hogy az embereknek a család fontosabb a munkánál vagy az egyéb társas kapcsolatoknál, több hazai demográfiai és szociológiai felmérésből is kiderült. Ezt nemcsak a házasságban élők, hanem az egyedülállóak is alátámasztották.

Tuti menü