Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyerekek képes leírás - Család.tlap.hu
részletek »

Gyerekek - Család.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csalad.tlap.hu » Gyerekek
Keresés
Találatok száma - 9 db
A gyerek helye a családban

A gyerek helye a családban

Minap egy amerikai dokumentum filmben egy anyát mutattak be, aki gyógyszerfüggőségtől szenvedett. Sem a férje, sem a kisfia nem tudtak érdemben segíteni neki. Az édesanya hol jobban volt, hol mélyponton. Egy ilyen mélyponton amikor az anyuka megtudta, hogy fia a másik szobában sír miatta, úgy döntött, hogy megbeszéli kisfiával a helyzetüket.

A középső gyerek szindróma

A középső gyerek szindróma

Akik három vagy annál több gyereket nevelnek, tudják, a középső gyerek szindróma létező, valós jelenség, amely éveken át megkeserítheti az érintettek életét. A születési sorrend - szakemberek szerint - egyébként is meghatározó lehet a későbbi életút alakulásában, de különösen nehéz és valóban személyiségformáló erővel bír, ha valaki a középső helyre szorul.

Figyelemzavaros gyermek a családban - testvérek közötti konfliktu

Figyelemzavaros gyermek a családban - testvérek közötti konfliktu

Ha egy gyermek viselkedési zavarral küzd - legyen az figyelemzavar vagy hiperaktivitás - az hatalmas megpróbáltatást jelent az egész család számára. Sok esetben gyakori nehézség a testvérek közötti rivalizálás és feszült kapcsolat. A konfliktusok elkerülése érdekében a legfontosabb a türelem és a kommunikáció.

Gyerek a családban

Gyerek a családban

Minden megváltozik egy pár életében, amikor megszületik közös gyermekük. Nem ketten vannak az ágyban, nem ketten mennek üdülni, a programokat a kicsihez kell szervezni. A feleség csak azt veszi észre, hogy férje keresi 'új' helyét a családon belül.

Gyerek és kutya a családban

Gyerek és kutya a családban

Sokan úgy viselkedünk házi kedvencünkkel, mintha emberkölykök lennének. Kézben tartjuk sokat, felengedjük az ágyra, sőt vele is alszunk, becézgetjük, falatonként etetjük stb. Nincs is ezzel baj, mindaddig, amíg nem kerül a családba egy igazi gyermek! Egy kutya életében igen drasztikus élmény lehet, ha évekig ő mindenkinek a szeme-fénye, majd egyik napról a másikra, megjelenik a lakásban egy számára vadidegen, aki folyton sír, böfög és minden figyelmet magára vonz.

Hányadik gyerek vagy a családban?

Hányadik gyerek vagy a családban?

Hogy hányadik gyerekként érkeztél a családba, nem csupán a személyiséged alakulását befolyásolja, hanem szakértők szerint az egészségi állapotodra is hatással van.Azzal már korábbi cikkünkben foglalkoztunk, hogy a születési sorend hogyan függhet össze az allergia, illetve mellrák kialakulásával, ezúttal arról lesz szó, hogy milyen kapcsolatot mutattak ki a cukorbetegség, illetve a között, hányadik gyerek vagy a családban.

Hiperaktív gyerek a családban

Hiperaktív gyerek a családban

A gyermekneveléshez sok idő, türelem és szeretet kell, a hiperaktív gyerekekhez mindebből a sokszorosa. Ehhez az embert próbáló, a szülők kapcsolatát is alaposan megterhelő feladathoz szeretnénk néhány praktikus tanáccsal segíteni.

Kistestvér a családban

Kistestvér a családban

Engem már senki sem szeret? - hallhatják gyakran az idősebb testvérek panaszát a szülők a kistestvér érkezésekor. A testvérféltékenység érzése természetes, azonban érdemes rá odafigyelni, mert ha túlzottan felerősödik, a gyermeknél jelentős viselkedésváltozást és testi tüneteket okozhat.

Praktikus háziasszony tippek a gyereknevelésről

Praktikus háziasszony tippek a gyereknevelésről

A praktikus háziasszonyok weboldal segítséget nyújt, minden olyan nőnek, akiknek fontos a családja és önmaga. A weboldalon a konyhai praktikák, a háztartás vezetéséhez szükséges mesterfogások és a családi kassza féken tartásának apró trükkjei egyaránt megtalálhatóak. A tippek között a háztartásban nélkülözhetetlen termékek is találhatóak, amik megkönnyíti a mindennapos házimunkát. A receptek között pénztárca barát, ínycsiklandó fogások találhatók, a csináld magad topikban pedig könnyen elkészíthető termékek tippjei láthatók. Gyereknevelés rovatunkban használható és gyors tippeket találhatóak.

Tuti menü