Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Apa képes leírás - Család.tlap.hu
részletek »

Apa - Család.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csalad.tlap.hu » Apa
Keresés
Találatok száma - 9 db
 Az apa-fiú kapcsolat hatással van a felnőttkori stresszre

Az apa-fiú kapcsolat hatással van a felnőttkori stresszre

Azok a férfiak, akiknek gyermekkorukban rossz kapcsolatuk volt az édesapjukkal, a mindennapos stresszhelyzetekre érzékenyebben reagálnak - állítja egy új tanulmány. Az apa-fiú kapcsolat hihetetlenül erős hatással van arra, hogy a kisfiúk hogyan élik meg a mindennapokat. Ha ez a viszony egészséges, egyfajta védelmet nyújt a kisgyermeknek - állítja Melanie Mallers, a Kaliforniai Egyetem docense.

A rossz apa

A rossz apa

Apám alkoholista volt, és egyszer nagyon elverte anyámat, én megijedtem és elszaladtam. Ez éjjel történt. Mire hazaértem, nem ismertem fel anyám... szinte duplája volt a feje, bordája eltörve, haja kitépve.... Apám összerugdosta, ahol érte... majdnem agyon verte.

Ajándék Apának

Ajándék Apának

Nincs könnyű dolgunk, ha Apának akarunk ajándékot választani, de mégsem kivitelezhetetlen. Hiszen Apa is szereti a meglepetéseket. Csak ki kell találni, hogy milyen ötlettel álljunk elő. Ajándék választás nem könnyű feladat. De ha az oldalon kicsit is böngészgetsz, sok olyan hasznos ajándék ötletet fogsz találni, ami segítségedre lehet az ajándék kiválasztásánál. Hiszen nagyon sok esetben tanácstalanok vagyunk akkor amikor az ajándékot ki kell válasszuk. Hogy ne legyen ilyen gondunk, akkor talán a legjobb gondolat, ha legelőször az alapoknál kezdjük. Nézzük meg, hogy ki is az akit meg akarunk ajándékozni, és hogy mi az az alkalom amire az ajándékot szánjuk, és nem utolsósorban az anyagi helyzetünket, mi az a költség keret ami keretei között tudjuk az ajándék értékét meghatározni. A rosszul megválasztott ajándék teljesen tökre teheti a a meglepetést, és rossz élményt is eredményezhet. Gondolom, ezt senki sem szeretné, ezért nem érdemes az ajándék kiválasztását félváról venni. Még akkor sem, ha ez csak egy spontán kis ajándékozás.

Az apa helye tíz mai családmodellben

Az apa helye tíz mai családmodellben

Bár ma már a férfiak is tesznek fülbevalót a fülükbe és sokszor a nők viselik a nadrágot, nagyon kétségbe lennék esve, ha egy reggel arra ébrednék, hogy a feleségem ugyanolyan, mint én. Nálam csak ő lenne jobban kétségbeesve. Nem vagyunk egyformák, de ettől élhetünk harmóniában.

Az apa szerepe a gyermek életében

Az apa szerepe a gyermek életében

Sok asszony számára ismerõs a naponta ismétlõdõ telefonüzenet: Drágám, ma késõbb jövök haza. Már megint, gondolja ilyenkor a feleség, és már maga elõtt látja gyermeke csalódott arcát, hogy apa ma este megint nem fog neki mesét olvasni. Mindennapi történet ez olyan férfinál, akivel szemben magas követelményt támasztanak a munkahelyén, karriert akar csinálni, vagy félti az állását, és ezért panaszkodás nélkül hagyja, hogy túlórát és többletmunkát varrjanak a nyakába

Fater alternatív apa-blog

Fater alternatív apa-blog

A Fater egy apuka blogja. Meglepő módon az apasággal foglalkozik és sok járulékos egyébbel, mint a tűz körül ugrálás vagy a kopaszodás. A Fater blog ötletét akkor kezdtem el dédelgetni, amikor néhány éve gyermek állt a házhoz. Szembe kellett néznem a feladattal, hogy párom előző házasságából származó kisfiát együtt fogjuk nevelni. Ezért a Fater blog tulajdonképpen egy alternatív apa-blog az apaságról és a gyermeknevelésről. Alternatív, mert patchwork családban nőttem fel és egy patchwork családot alapítottam. Alternatív, mert alternatív apja vagyok egy gyermeknek. Alternatív, mert alternatívát szeretnék nyújtani a kizárólag kincstári optimizmust sugárzó oldalakhoz - kiegészítőleg. Mi: ketten, hárman, hamarosan négyen. A családos üzemmód érzések és indulatok, feladatok és megoldások, nézeteltérések és kollektív fejlődés, boldogság és kétségbeesés egyvelege. Nem tudunk súlyozni és képeskönyvet festeni, csak az együtt eltöltött időt dokumentálni, komolytalanul komolyan szólni a gyermekvállalásról.

Férfi szerepe a családban

Férfi szerepe a családban

Ha azt mondom család, az emberek többségének Anya, Apa és a Gyerek/Gyerekek jutnak eszébe. És ez így van jól, annak ellenére, hogy egyre több a fent említett klasszikus mintától eltérő család. Mi a Férfi szerepe ebben a családban? Hol a helye a gyermek életében? Hol a helye és mi a szerepe a nő életében? És még sorolhatnánk ezeket a kérdéseket. Én most itt egy klasszikus családban betöltött férfiszerepről szeretnék néhány szót szólni.

Képekben mesél autista kisfiáról a fotós édesapa

Képekben mesél autista kisfiáról a fotós édesapa

Az amerikai fotográfus, Timothy Archibald sokáig nem tudta feldolgozni, megérteni és elfogadni, hogy kisfia autista. Aztán egy nap kézen fogta 5 éves gyermekét, és közös munkában kezdtek: apa és fia elkészítette az Echolilia című sorozatot, melynek főszerelője Elijah, egy különleges kisfiú - akit az édesapja mindenkinél jobban szeret.

Mit ér egy jó apa?

Mit ér egy jó apa?

Az anyaságról valahogy sokkal többet beszélünk, mint az apaságról. Ez nemcsak a hétköznapokban van így, a pszichológiai irodalmat olvasva is sokszor az az ember benyomása, mintha a szerzők kissé megfeledkeznének az apákról, és sokkal többet írnak az anya-gyermek kapcsolatról.

Tuti menü